Til forsiden
| H√łringer og afg√łrelser | EAN, CVR & SE | Kontakt |
 
Borgerinddragelse
Baggrund og formål Lokalplanområdet Lokalplanens indhold Borgerinddragelse

Du er her: Home 1.38 Udvidelse af Aldi ved Borgmester N. E. Hansensvej Formål og indhold Borgerinddragelse

Borgerinddragelse

Projektet har v√¶ret undervejs i flere √•r,¬†men er efterf√łlgende sat midlertidigt p√• stand by, indtil n√¶rv√¶rende genoptagelse af sagen. Der har s√•ledes tidligere v√¶ret afholdt forfasem√łde omkring projektplanerne, herunder inddragelse af naboareal fra boligomr√•de til centerform√•l.¬†Navnlig dette forhold gav anledning til bem√¶rkninger fra de omkringboende naboer mod √łst, der ikke √łnskede st√łj- og lysgener fra parkeringspladser helt op til deres boliger. Efterf√łlgende er fra to naboer fremsendt forslag til en inddragelse af godt halvdelen af det nye parkeringsareal til de eksisterende bolighaver, samt en halvering af det mulige antal p-pladser, hvilket imidlertid ikke vurderes at¬†ville¬†give tilstr√¶kkeligt antal p-pladser.
Kommunen har forelagt dette √łnske for projektudvikler. Efter dialog herom, er fremkommet en l√łsningsmodel, hvor arealet udnyttes til parkering, med det n√łdvendige antal p-pladser, men hvor der alligevel levnes plads til etablering af en 2-3 m bred¬†gr√łn bufferzone, der kan till√¶gges eksisterende bolighaver.¬†Der etableres st√łjhegn rundt langs p-areal. Der blev afholdt¬†borgerm√łde omkring lokalplanforslaget p√• Holb√¶k Bibliotek den 7. august 2014.
I den offentlige h√łringsperiode indkom 5 h√łringssvar. H√łringssvarene omhandler i det v√¶sentligste parkerings- og trafikforhold. 2 bolignaboer √łnsker parkeringen flyttet l√¶ngere v√¶k fra deres boliger, og foresl√•r, at der i stedet etableres p-k√¶lder under butikken, hvilket ogs√•¬†foresl√•s i h√łringssvar fra Dansk Supermarked. Udvikler tilkendegiver, at krav om p-k√¶lder vil fordyre projektet s√• det ikke er rentabelt, samt at kunderne foretr√¶kker fladeparkering.¬†
Med den foreliggende¬†lokalplan er tilstr√¶bt en afvejning af de modstridende interesser, der fors√łger at tilgodese s√•vel udviklerinteresser som de eksisterende boliger, hvor boligerne med planen f√•r lidt ekstra haverum, samt bedre afsk√¶rmning. Som f√łlge af h√łringssvarene er endvidere indarbejdet i redeg√łrelsen omkring planens realisering, at adgangsvej til F√łtex¬†hverken helt eller delvist m√• blokeres i byggeperioden.

 


Holbæk Kommune | Kanalstræde 2 | 4300 Holbæk | telefon: 72 36 36 36 | e-mail: post@holb.dk